top of page

Vacature

NT2 Leerkracht

Functieomschrijving

Als NT2 leerkracht ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen en ondersteunen van leerlingen die Nederlands als tweede taal leren. Je speelt een cruciale rol in hun taalontwikkeling, communicatieve vaardigheden en integratie in de Nederlandse samenleving.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Lesplanning en instructie: Je ontwerpt en geeft gestructureerde en interactieve lessen waarin je de vier taalvaardigheden - lezen, schrijven, luisteren en spreken - ontwikkelt. Je past lesmaterialen en -methoden aan op basis van de behoeften en niveaus van de leerlingen en zorgt voor differentiatie in de klas.

 • Taalverwerving: Je biedt effectieve instructie en begeleiding om leerlingen te helpen bij het leren en toepassen van de Nederlandse taalregels, woordenschat en grammatica. Je creëert een taalrijke omgeving waarin leerlingen worden gestimuleerd om actief te communiceren en hun taalvaardigheden te oefenen.

 • Cultuur en maatschappij: Je integreert culturele aspecten en kennis van de Nederlandse samenleving in je lessen. Je helpt leerlingen bij het begrijpen van de lokale gebruiken, normen en waarden, en bevordert hun culturele bewustzijn en interculturele communicatievaardigheden.

 • Individuele begeleiding: Je biedt individuele ondersteuning en feedback aan leerlingen om hun taalvaardigheden te verbeteren. Je houdt de voortgang van elke leerling bij, identificeert specifieke leerbehoeften en past je instructie aan om aan die behoeften te voldoen.

 • Evaluatie en rapportage: Je evalueert regelmatig de taalvaardigheid van de leerlingen door middel van toetsen en andere beoordelingsmethoden. Je geeft constructieve feedback en rapporteert de resultaten aan leerlingen en eventueel aan ouders/verzorgers om hun voortgang te communiceren.

 • Samenwerking en professionalisering: Je werkt samen met collega's binnen het vakgebied en neemt deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten. Je blijft op de hoogte van recente ontwikkelingen en methodologieën binnen NT2-onderwijs en past deze kennis toe in je lespraktijk.

Functievereisten

 • Een relevante bachelor- of masteropleiding, bij voorkeur in de taalkunde, taalonderwijs of een vergelijkbaar vakgebied.

 • Een certificaat of kwalificatie op het gebied van NT2-onderwijs is een sterke aanvulling.

 • Ervaring in het lesgeven aan leerlingen met een andere moedertaal dan het Nederlands is wenselijk.

 • Kennis van en ervaring met diverse lesmethoden en didactische technieken voor het onderwijzen van Nederlands als tweede taal.

 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en mogelijk ook in andere talen, afhankelijk van de leerlingpopulatie.

 • Culturele sensitiviteit en de vaardigheid om een inclusieve leeromgeving te creëren.

 • Flexibiliteit, geduld en empathie om tegemoet te komen aan de verschillende leerbehoeften en leerstijlen van de leerlingen.

Team 1001 biedt jou het volgende

 • Een prachtige vergoeding

 • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen

 • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt

 • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page