top of page

Vacature

Gymleraar

Functieomschrijving

Als gymleraar ben je verantwoordelijk voor het lesgeven en begeleiden van leerlingen in diverse aspecten van lichamelijke opvoeding en sport. Je creëert een stimulerende en veilige leeromgeving waarin leerlingen hun motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen, fit kunnen blijven en plezier kunnen hebben in sport en beweging.

Taken en verantwoordelijkheden kunnen onder meer omvatten

 • Lesplanning en -voorbereiding: Je ontwikkelt lesplannen en lesprogramma's die aansluiten bij de leerdoelen en het niveau van de leerlingen. Je houdt rekening met de diverse behoeften, interesses en mogelijkheden van de leerlingen.

 • Fysieke educatie: Je geeft lessen in verschillende aspecten van lichamelijke opvoeding, zoals motorische vaardigheden, coördinatie, balans, uithoudingsvermogen en teambuilding. Je maakt gebruik van een gevarieerd scala aan activiteiten en sporten om de leerlingen te stimuleren en hun interesse in beweging te vergroten.

 • Veiligheid en welzijn: Je zorgt ervoor dat de gymzaal en het materiaal veilig en schoon zijn. Je instrueert de leerlingen over veiligheidsregels en zorgt ervoor dat ze op een verantwoorde manier deelnemen aan sportieve activiteiten. Je houdt toezicht op de leerlingen tijdens de lessen om ervoor te zorgen dat ze veilig en respectvol met elkaar omgaan.

 • Evaluatie en rapportage: Je beoordeelt regelmatig de motorische vaardigheden en de voortgang van de leerlingen en rapporteert hierover aan ouders/verzorgers, collega's en eventuele betrokken professionals. Je geeft constructieve feedback aan de leerlingen om hun groei en ontwikkeling te stimuleren.

 • Sportevenementen en buitenschoolse activiteiten: Je organiseert en neemt deel aan sportevenementen, wedstrijden en buitenschoolse activiteiten om de betrokkenheid van de leerlingen te vergroten en hen de mogelijkheid te bieden om hun vaardigheden in de praktijk te brengen.

 • Samenwerking en communicatie: Je werkt samen met collega's, schoolleiding en andere betrokkenen om de lichamelijke opvoeding van de leerlingen te verbeteren. Je deelt informatie, ideeën en best practices en neemt deel aan teamvergaderingen en professionele ontwikkelingsactiviteiten.

Functievereisten

 • Bevoegdheid: Je hebt een geldige onderwijsbevoegdheid voor het vakgebied Lichamelijke Opvoeding.

 • Kennis van sport en beweging: Je hebt uitgebreide kennis van verschillende sporten, bewegingsactiviteiten en spelvormen. Je bent op de hoogte van de regels en technieken van diverse sporten en kunt deze overbrengen op leerlingen.

 • Didactische vaardigheden: Je hebt sterke didactische vaardigheden en kunt leerlingen op een duidelijke en gestructureerde manier instructie geven. Je kunt verschillende leerstijlen en niveaus van leerlingen herkennen en hierop inspelen.

 • Veiligheid en EHBO: Je hebt kennis van veiligheidsprotocollen en -richtlijnen met betrekking tot sport- en bewegingsactiviteiten. Je bent bekend met EHBO-procedures en kunt adequaat reageren op noodsituaties.

Team 1001 biedt jou het volgende

 • Een prachtige vergoeding

 • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen

 • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt

 • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page