LI-64FAC2F9A1ED8
top of page

Vacature

Groepsleider

Functieomschrijving

Als groepsleider op de basisschool ben je verantwoordelijk voor het begeleiden, ondersteunen en inspireren van leerlingen in hun ontwikkeling. Je speelt een essentiële rol in het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op sociaal, emotioneel en academisch gebied.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Klasmanagement: Je bent verantwoordelijk voor het managen van de klas, het organiseren van het lesprogramma en het creëren van een gestructureerde en positieve leeromgeving. Je zorgt voor een goede planning en uitvoering van lesactiviteiten en houdt rekening met de individuele behoeften en ontwikkelingsniveaus van de leerlingen.

 • Onderwijs en begeleiding: Je ontwerpt en geeft boeiende lessen waarin je verschillende vakken en leerdoelen behandelt, zoals taal, rekenen, wetenschap, sociale vaardigheden en creatieve vakken. Je biedt differentiatie en individuele begeleiding om de leerbehoeften van elke leerling te ondersteunen.

 • Sociaal-emotionele ontwikkeling: Je bevordert een positieve groepsdynamiek en helpt leerlingen bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Je creëert een veilige omgeving waarin kinderen zich gewaardeerd en begrepen voelen, en je stimuleert respect, empathie en samenwerking onder de leerlingen.

 • Oudercommunicatie: Je onderhoudt regelmatig contact met ouders/verzorgers om hen op de hoogte te houden van de voortgang van hun kinderen. Je organiseert oudergesprekken en ouderavonden en reageert op vragen en zorgen van ouders.

 • Observatie en evaluatie: Je observeert de ontwikkeling en voortgang van de leerlingen en evalueert hun prestaties. Je gebruikt diverse evaluatiemethoden om de sterke punten en aandachtspunten van elke leerling te identificeren en past je onderwijsaanpak daarop aan.

 • Samenwerking en professionalisering: Je werkt samen met collega's binnen de school, neemt deel aan vergaderingen en werkgroepen, en draagt bij aan schoolbrede activiteiten. Je blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het onderwijs en neemt deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten om je pedagogische en didactische vaardigheden te verbeteren.

Functievereisten

 • Opleiding en kwalificaties: Een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, sociaal werk, jeugdzorg of een vergelijkbare richting is vaak vereist. Certificeringen of specifieke trainingen op het gebied van groepsbegeleiding kunnen ook nodig zijn.

 • Ervaring: Ervaring in het werken met de specifieke doelgroep waarmee je gaat werken, zoals kinderen, jongeren of volwassenen, is vaak vereist. Dit kan bijvoorbeeld ervaring zijn als groepsleider, jeugdwerker, sociaal werker of vergelijkbare functies.

 • Pedagogische vaardigheden: Je moet beschikken over sterke pedagogische vaardigheden en kennis van ontwikkelingsfasen en gedragsmanagement. Je bent in staat om een positief en ondersteunend klimaat te creëren waarin individuele groei en ontwikkeling worden gestimuleerd.

 • Communicatieve vaardigheden: Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Je kunt effectief communiceren met groepsleden, collega's, ouders/verzorgers en andere betrokkenen. Dit omvat luisteren, duidelijk en begrijpelijk spreken en schrijven, en empathisch en respectvol reageren.

Team 1001 biedt jou het volgende

 • Een prachtige vergoeding

 • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen

 • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt

 • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page