top of page

Vacature

Docent Nederlands (VO)

Functieomschrijving

Als docent Nederlands ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van hoogwaardig onderwijs in de Nederlandse taal aan leerlingen op verschillende niveaus. Je hebt een passie voor de Nederlandse taal en literatuur en draagt bij aan de ontwikkeling van de taalvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid van de leerlingen. Je ontwikkelt en implementeert effectieve lesplannen en lesmaterialen die aansluiten bij de leerdoelen en het curriculum. Je biedt inspirerende en interactieve lessen waarin je de leerlingen uitdaagt om hun taalvaardigheden te verbeteren, hun woordenschat uit te breiden en hun leesbegrip te vergroten. Als docent Nederlands help je de leerlingen om zich zowel mondeling als schriftelijk goed te kunnen uitdrukken. Je besteedt aandacht aan grammatica, spelling en stijl, en leert de leerlingen hoe ze effectieve en coherente teksten kunnen schrijven.

Functievereisten

  • Onderwijsbevoegdheid: Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van onderwijs, zoals een lerarenopleiding Nederlands (eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid). Je beschikt over de benodigde onderwijsbevoegdheid om les te geven in het vakgebied Nederlands.

  • Vakinhoudelijke kennis: Je hebt uitgebreide kennis van de Nederlandse taal, grammatica, spelling, literatuur en schrijfvaardigheid. Je bent op de hoogte van de leerlijnen en het curriculum voor het vak Nederlands op het betreffende niveau.

  • Didactische vaardigheden: Je hebt sterke didactische vaardigheden om de leerstof op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen aan de leerlingen. Je kunt differentiëren in instructie en werkvormen om tegemoet te komen aan de verschillende leerstijlen en niveaus van de leerlingen.

  • Communicatieve vaardigheden: Je kunt effectief communiceren met leerlingen en hen betrekken bij het leerproces. Je kunt complexe taalkundige concepten op een begrijpelijke manier uitleggen en vragen van leerlingen beantwoorden.

  • Pedagogische vaardigheden: Je hebt sterke pedagogische vaardigheden om een positieve en stimulerende leeromgeving te creëren. Je kunt een veilige en respectvolle sfeer bevorderen waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen en vragen durven te stellen.

Team 1001 biedt jou het volgende

  • Een prachtige vergoeding.

  • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen.

  • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt.

  • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt.

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page