top of page

Vacature

Docent Maatschappijleer (VO)

Functieomschrijving

Als docent maatschappijleer ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen over de maatschappij waarin zij leven. Je hebt een passie voor maatschappelijke vraagstukken en draagt bij aan de ontwikkeling van de leerlingen tot kritische en geïnformeerde burgers. Je ontwikkelt en geeft boeiende lessen waarin je de leerlingen inzicht biedt in verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals politiek, economie, recht, sociale vraagstukken, duurzaamheid en culturele diversiteit. Je stimuleert de leerlingen om actief deel te nemen aan discussies, hun eigen mening te vormen en te reflecteren op maatschappelijke kwesties. Je houdt de leerlingen op de hoogte van actuele maatschappelijke ontwikkelingen en actualiteiten, en integreert deze in de lesstof. Je moedigt de leerlingen aan om zelfstandig onderzoek te doen, informatie te verzamelen en kritisch te analyseren.

Functievereisten

  • Onderwijsbevoegdheid: Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van maatschappijleer of sociale wetenschappen, zoals een lerarenopleiding maatschappijleer (tweedegraads bevoegdheid) of een relevante universitaire opleiding (eerstegraads bevoegdheid).

  • Vakinhoudelijke kennis: Je hebt uitgebreide kennis van maatschappelijke vraagstukken, sociale wetenschappen, politiek, economie, recht, duurzaamheid en culturele diversiteit. Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen en actualiteiten binnen deze vakgebieden.

  • Didactische vaardigheden: Je beschikt over sterke didactische vaardigheden om de lesstof op een inspirerende en begrijpelijke manier over te brengen aan de leerlingen. Je kunt complexe maatschappelijke concepten vertalen naar toegankelijke lesmaterialen en werkvormen.

  • Communicatieve vaardigheden: Je kunt effectief communiceren met leerlingen en hen betrekken bij het leerproces. Je kunt complexe maatschappelijke vraagstukken op een begrijpelijke en boeiende manier bespreken en leerlingen uitdagen om actief deel te nemen aan discussies en reflecties.

Team 1001 biedt jou het volgende

  • Een prachtige vergoeding

  • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen

  • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt

  • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page