top of page

Vacature

Docent Economie (VO)

Functieomschrijving

Als docent economie ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen over de principes van economie en het ontwikkelen van hun economisch denken. Je hebt een passie voor het vakgebied en draagt bij aan de ontwikkeling van de leerlingen tot geïnformeerde en kritische economische burgers.

Je ontwikkelt en geeft boeiende lessen waarin je de leerlingen inzicht biedt in economische concepten, zoals vraag en aanbod, marktmechanismen, productie, consumptie, investeringen, inflatie, werkgelegenheid en internationale handel. Je maakt gebruik van relevante voorbeelden en praktische toepassingen om de lesstof te verduidelijken en de leerlingen te betrekken.

Naast het overbrengen van kennis, begeleid je de leerlingen bij het ontwikkelen van economische vaardigheden, zoals het interpreteren van economische data, het maken van berekeningen, het analyseren van grafieken en het schrijven van betoog teksten over economische onderwerpen. Je geeft feedback op hun werk en stimuleert hun groei en ontwikkeling. Je creëert een actieve leeromgeving waarin de leerlingen worden uitgedaagd om economische vraagstukken te onderzoeken en op te lossen. Je maakt gebruik van diverse didactische methoden, zoals discussies, groepswerk, casestudies en simulatiespellen, om de betrokkenheid en het begrip van de leerlingen te vergroten.

Functievereisten

  • Onderwijsbevoegdheid: Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van economie, zoals een lerarenopleiding economie (tweedegraads bevoegdheid) of een relevante universitaire opleiding (eerstegraads bevoegdheid).

  • Vakinhoudelijke kennis: Je hebt uitgebreide kennis van economische theorieën, concepten en modellen. Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen en actualiteiten binnen het vakgebied en kunt deze vertalen naar begrijpelijke lesstof voor leerlingen.

  • Didactische vaardigheden: Je beschikt over sterke didactische vaardigheden om de lesstof op een inspirerende en begrijpelijke manier over te brengen aan de leerlingen. Je kunt complexe economische concepten vertalen naar praktische voorbeelden en real-life situaties.

  • Communicatieve vaardigheden: Je kunt effectief communiceren met leerlingen en hen betrekken bij het leerproces. Je kunt complexe economische vraagstukken op een begrijpelijke en boeiende manier bespreken en leerlingen uitdagen om actief deel te nemen aan discussies en opdrachten.

Team 1001 biedt jou het volgende

  • Een prachtige vergoeding

  • Een uitdagende, maar veilige omgeving om te leren en praktijkervaring op te doen

  • Een afwisselende werkomgeving en de mogelijkheid om in verschillende omgevingen te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt

  • We bieden je onbeperkte begeleiding en leermogelijkheden, zolang deze bijdragen aan jouw carrière als leerkracht. Dit houdt in: een onbeperkt leerbudget en verschillende job coaches die je kunnen begeleiden bij zaken waar je tegenaan loopt

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? En lijkt werken met Team1001 je een mooie stap? Solliciteer dan direct. Wie weet zien we jou straks als stralend lid van onze Team 1001 family!

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page