top of page

Vacature

Docent Geschiedenis in Den Haag

Word Onze Held: Inspireer Jongeren over het verleden als Docent Geschiedenis!

Ben jij een enthousiaste Docent Geschiedenis die de verantwoordelijkheid wilt dragen voor het verzorgen van zowel inspirerende als uitdagende geschiedenislessen aan leerlingen van de onderbouw/bovenbouw op een vmbo-school in de regio Den Haag? Dan ben jij op het juiste adres!

Functieomschrijving

Als docent geschiedenis ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en verzorgen van inspirerende lessen voor diverse klassen. Je ontwikkelt lesmateriaal en projecten die aansluiten bij de interesses en leerdoelen van de leerlingen, waarbij je hen uitdaagt om kritisch na te denken en hun historisch inzicht te verdiepen. Naast lesgeven begeleid en beoordeel je leerlingen, waarbij je constructieve feedback geeft om hun leerproces te ondersteunen. Je organiseert en begeleidt ook activiteiten buiten de klas, zoals museumbezoeken en exposities, om het historisch perspectief te verrijken met praktijkervaring.
 

Administratieve taken, zoals aanwezigheidsregistratie en rapportage, behoren ook tot je verantwoordelijkheden, waarbij nauwkeurigheid en zorgvuldigheid essentieel zijn. Je werkt samen met collega's om het curriculum voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de leerlingen en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde of bijna afgeronde lerarenopleiding Geschiedenis (1e of 2e graad).

 • Je hebt ervaring in het lesgeven aan klassen in het Voortgezet Onderwijs.

 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord als geschrift (min. C1-niveau).

 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.

 • Je bent een teamspeler met een positieve instelling.

 • Je bent minimaal 24 uur beschikbaar.

 • Je bent flexibel en hebt een goed aanpassingsvermogen.

 • Je bent bekend met de hedendaagse onderwijsontwikkelingen en wil graag samenwerken en
  samengroeien.

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Een uitdagende en inspirerende werkomgeving.

 • Je wordt onderdeel van een hecht team aan professionals in een snelgroeiende organisatie.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

 • Mogelijkheid om je kennis uit te bouwen via: Cursussen & Trainingen.

 • Een professioneel en enthousiast team.

 • Een goed salaris conform de cao Voortgezet Onderwijs.

 • Werken op zzp-basis is ook mogelijk.

Jouw werkplek

Je maakt deel uit van een karaktervolle vmbo-school in Den Haag, onderdeel van het Lucas Onderwijs, waar persoonlijke aandacht en een hechte gemeenschap centraal staan. Deze school telt circa 700 leerlingen en omarmt een visie waarin iedere leerkracht bijdraagt aan een inspirerende toekomst voor leerlingen en collega's. Door actief te luisteren en observeren, draag je bij aan de groei en ontwikkeling van zowel leraren als leerlingen. Samen streven ze ernaar om elke leerling te ondersteunen in hun persoonlijke groei. De school koestert een omgeving waarin ook medewerkers volop ruimte krijgen voor zowel individuele als gezamenlijke ontwikkeling.

Onze Identiteit

Bij Team 1001 geloven we dat ieder kind recht heeft op het best mogelijke onderwijs. Dit is niet alleen onze missie; het is onze passie en ons doel. Opgericht vanuit onze sociaal-maatschappelijke wortels in Stichting 1001 Nachten, begon onze reis als voorlopers in het aanbieden van creatieve en kunstzinnige lessen in het basisonderwijs.

 

Wij bij Team 1001, als innovatieve onderwijsdienstverlener, zijn toegewijd aan de ontplooiing van de talenten en potenties van elk kind. Dit is helaas op veel scholen nog niet vanzelfsprekend. Als strategische partner voor meer dan 320 scholen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam maken onze docenten elke dag een onmisbaar verschil in het leven en de ontwikkeling van talloze kinderen.

 

Bij Team 1001 waarderen en begrijpen we de onschatbare bijdrage van ervaren leerkrachten zoals jij. Wij, zelf geworteld in het onderwijs, bieden je niet alleen een eerlijke beloning die past bij je waarde, maar ook de vrijheid om te werken onder jouw voorwaarden. Met jouw PABO-diploma ben je bij ons niet alleen een leerkracht; je bent een vernieuwer, een inspirator, een verschilmaker.

Solliciteren

Herken jij jezelf in deze beschrijving en ben je klaar voor een boeiende uitdaging in het onderwijs? Aarzel dan niet en reageer snel op de vacature! We kijken ernaar uit om jou binnenkort te verwelkomen op ons kantoor voor een informeel gesprek onder het genot van een lekker kopje koffie.

Toevoegen

De scholen waar je via Team 1001 voor aan de slag gaat staan voor een positief en veilig schoolklimaaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We bieden mogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. We geloven namelijk pas dat jij het beste tot je recht komt, als alle zaken rondom het lesgeven goed voor je geregeld zijn. Daar komen wij van Team 1001 dus om de hoek kijken. We maken ons hard voor onze leerkrachten naar de scholen toe en stellen jou als leerkracht daarmee ook in staat om je hoofdzakelijk te focussen op datgene waar je je graag in wilt doorontwikkelen: lesgeven.

Draag bij aan de generatie van (over)morgen!

bottom of page